Oficiālais HONDA dīleris un serviss Latvijā

Honda paātrina savu “Elektriskās vīzijas” stratēģiju ar jaunām ambīcijām 2022. gadam

  • Paātrinātā “Elektriskās vīzijas” stratēģija paredz, ka viss Honda automobiļu modeļu klāsts Eiropai tiks elektrificēts līdz 2022. gadam, trīs gadus agrāk, nekā tika plānots iepriekš
  • Atklāts jaunais globālais “e:Tehnoloģijas” zīmols – visam nākotnes elektrificēto produktu klāstam: automobiļiem, motocikliem un elektroenerģijas produktiem
  • Nākamo 36 mēnešu laikā tiks atklāti seši elektrificēti automobiļu modeļi
  • Gaidāmais Honda e un tikai-hibrīda Jazz ir galvenie modeļi, lai Honda sasniegtu savus emisiju mērķus Eiropā
  • Honda un vadošais Eiropas enerģijas piegādātājs Vattenfall paraksta Nodomu protokolu par elastīgu enerģijas līgumu ieviešanu, izmantojot atjaunojamo enerģiju un piedāvājot īpašus nosacījumus elektromobiļu lietotājiem

Honda e and Energy Management Images

Honda paātrina savus elektrifikācijas plānus Eiropā, lai pietuvotos mērķim aprīkot zīmola modeļu klāstu ar elektriskajām piedziņām 100% apmērā līdz 2022. gadam. Jaunais, drosmīgais mērķis, kas tika paziņots “Elektriskās vīzijas” pasākuma ietvaros Amsterdamā, ir par trīs gadiem agrāks par iepriekš izsludināto 2025. gada mērķi, demonstrējot Honda pārliecību par savām elektriskās un hibrīda piedziņas tehnoloģijām.

Šā paātrinājuma ietvaros nākamo 36 mēnešu laikā tiks atklāti 6 elektrificēti modeļi, un kā pirmie debitēs Honda e un jaunais tikai hibrīda Jazz.

Toms Gardners (Tom Gardner), Honda Motor Europe vecākais viceprezidents, komentē: “Pārmaiņu temps Eiropas tiesību aktos, tirgū un patērētāju uzvedībā nozīmē, ka pāreja uz elektrifikāciju šeit notiek straujāk nekā jebkur citur pasaulē. Tā kā pārmaiņu temps turpina kāpt, mums, lai atbildētu uz šiem izaicinājumiem, ir jārīkojas ātrāk.

Es ar prieku paziņoju, ka viss Honda automobiļu klāsts šeit Eiropā tiks elektrificēts nevis līdz 2025. gadam, bet trīs gadus ātrāk – līdz 2022. gada beigām. Pilnībā elektrificēts klāsts. Tikai 36 mēnešos.”

 

e:Tehnoloģija

Honda atklāj arī savu jauno “e: Tehnoloģijas” zīmolu, kas apvienos visus uzņēmuma elektrificētos produktus zem viena globāla nosaukuma.

Automobiļu emblēma apzīmēs piedziņas veidu, kā arī liecinās par produkta draudzīgumu dabai. Jazz būs pirmais automobilis, kas tiks apzīmēts ar “e:HEV” emblēmu, kas nozīmēs “hibrīda elektriskais automobilis”.

Modernā divu motoru hibrīda tehnoloģija, kas darbinās pilnīgi jauno Jazz hečbeku, jau ir saņēmusi plašu atzinību Eiropā par augsto efektivitāti reālas braukšanas apstākļos un izsmalcinātību – 2019. gada CR-V Hybrid modelī.

Atšķirībā no tradicionālajiem hibrīdiem, kur elektromotors palīdz dzinējam, Jazz e:HEV dzinējs ražo elektrību, kas palīdz elektromotoram. Rezultāts ir Honda unikālajai vadības tehnoloģijai atbilstošs elektriskā automobiļa vienmērīgs brauciens un acumirklīgs paātrinājums, kas nodrošina izcilus vides rādītājus, nesamazinot autovadīšanas prieku.

Nākamās paaudzes Jazz, kas globālo pirmizrādi piedzīvoja 2019. gada Tokijas automobiļu izstādē, būs pieejams 2020. gadā.

 

6 elektrificēti modeļi Eiropas reģionam 36 mēnešos

Honda ir apstiprinājuši to, kā sasniegs jauno, ambiciozo mērķi elektrificēt 100% no tās Eiropas produktu klāsta līdz 2022. gadam. Ieskaitot pilnīgi jauno Jazz un Honda e, Eiropas tirgū nākamo 36 mēnešu laikā tiks atklāti seši elektrificēti modeļi. Tie ietver jaunu pilnībā elektrisko automobili un virkni ar e:HEV aprīkotu modeļu.

Toms Gardners, Honda Motor Europe, vecākais viceprezidents, saka: “Šī pāreja uz elektrifikāciju ievērojami mainīs mūsu modeļu klāsta kopskatu. Mūsu divu motoru hibrīda tehnoloģija būs pieejama visā modeļu klāstā, un mēs tirgū ieviesīsim pilnībā elektrisku automobili.”

MASS PRODUCTION HONDA E REVEALED AND SET TO DEBUT AT FRANKFURT

Honda enerģijas pārvaldības bizness Eiropā iegūst aprises

Honda atklāja ne tikai informāciju par automobiļu klāstu, bet arī par nākamo soli enerģijas pārvaldības jomā Eiropā, paziņojot par sadarbību ar Vattenfall, Eiropas vadošo enerģijas piegādātāju.

Šī sadarbība ļaus Honda piedāvāt pasaulē pirmos elastīgos enerģijas līgumus, kas speciāli pielāgoti elektroautomobiļu (EV) īpašniekiem Eiropā. Šī partnerība iezīmē būtisku pagrieziena punktu Honda enerģijas pārvaldības risinājumu biznesa attīstībā, kas ir viens no svarīgiem uzņēmuma “Elektriskās vīzijas” stūrakmeņiem Eiropā.

Nodomu protokolā, kas tika parakstīts 2019. gada 23. oktobrī, abi uzņēmumi apliecināja savu nodomu kopīgi izstrādāt un pārdot elastīgus enerģijas līgumus, kas ļaus uzlādēt EV izmaksu efektīvākajos laikos atkarībā no elektroenerģijas pieprasījuma. Tarifi – pieejami jebkura elektriskā automobiļa zīmola īpašniekiem1 – arī veicinās atjaunojamo avotu nodrošinātās elektrības izmantošanu, tostarp hidroelektrostaciju un vēja parku jaudu, īstenojot Honda vīziju par ilgtspējīgas nākotnes enerģijas piegādi. Šis pakalpojums sākotnēji tiks piedāvāts Lielbritānijā un Vācijā no 2020. gada un vēlāk arī citās Eiropas valstīs.

Šī stratēģiski svarīgā sadarbība ir Honda enerģijas pārvaldības biznesa nākamais solis Eiropā, kas galu galā veicinās vietējās elektroenerģijas lādētāju, pilsētas uzlādes risinājumu, komerciālo enerģijas pakalpojumu un uzlaboto V2G (Vehicle-to-Grid jeb elektroenerģija no automobiļa elektriskajā tīklā) tehnoloģiju izmantošanu.

 

 

OFICIĀLAIS HONDA DĪLERIS UN SERVISS

Testa brauciens
Pieteikties servisam
 

DARBA LAIKA IZMAIŅAS


K. Ulmaņa gatvē 123, Mārupē
1. maijā 8:00 - 20:00
2.-3. maijā 8:00 - 20:00 
4. maijā - SLĒGTS
6. maijā 8:00 - 20:00 


Siguldas šosejā 2, Berģos
1 maijā - SLĒGTS
2.-3. maijā 9:00 - 18:00
4. maijā - SLĒGTS
6. maijā - SLĒGTS

Priecīgus svētkus! 
close-link