HONDA iepazīstina ar autopilota braukšanas tehnoloģiju

12. oktobris, 2021 Ziņas

2021. gada 11. oktobrī Frankfurtē, Vācijā, norisinājās vērienīgais mobilitātes un digitalizācijas kongress “ITS World Congress”, kurā L3Pilot projekta ietvaros, HONDA iepazīstināja ar savu jaunāko autopilota braukšanas (AD) tehnoloģiju. HONDA L3Pilot projektā piedalās ar 4 automobiļiem, kuri ir izstrādāti uz Honda Legend bāzes. Divi no tiem tiks izstādīti ITS kongresā, bet pēc tam pievienosies testa braucienos pa Eiropas ceļiem, lai demonstrētu autopilotu braukšanas tehnoloģiju potenciālu.

Pirmie HONDA automobiļi, kas aprīkoti ar universālo autopilota braukšanas funkciju, jau mērojoši pirmos 25 000km pa Vācijas ielām, pierādot šī automobiļa spēju braukt sastrēgumos, pa šoseju autopilota vadīšanas režīmā.

L3Pilot projekts tika uzsākts 2017. gadā, lai izveidotu standartizētu un kopēju Eiropas mēroga izmēģinājuma vidi autoražotājiem autopilota braukšanas funkciju testēšanai, sākot no braukšanas pa šoseju, pilsētā un beidzot ar parkošanos autostāvvietās. Kopumā vairāk nekā 400,000km ir notestēti, braucot pa autoceļiem, tostarp, 200,000km automatizētā režīmā.

ITS pasaules kongress 2021 (ITS World Congress) sākas 11. oktobrī, ar L3Pilot braukšanas demonstrējumiem no 13. oktobra līdz 14. oktobrim. L3Pilot projekts ir saņēmis finansējumu no Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas “Horizon 2020” ar granta līguma numuru 723051.

OFICIĀLAIS HONDA DĪLERIS UN SERVISS

Testa brauciens
Pieteikties servisam