HONDA E – PIRMAIS JAPĀŅU AUTOMOBILIS, KAS IEGUVIS “VĀCIJAS GADA AUTO” TITULU; TĀ GLOBĀLO GODALGU SKAITS PIEAUG

23. novembris, 2020 Ziņas
  • Honda e ir arī prestižo Vācijas balvu “Jauna enerģija” kategorijas līdere
  • Jaunākā godalga turpina panākumus visā Eiropā, tostarp atzinības no Red Dot Design Award, Autocar Magazine (Lielbritānija) un News International (Lielbritānija)
  • Honda kompaktais EV nominēts Gada auto 2021 tituliem arī Ungārijā un Dānijā
  • Godalgas atspoguļo Honda apņemšanos radīt progresīvus un skaistus produktus, kas ir izstrādāti bez kompromisiem

 

Honda pirmais akumulatora elektriskais automobilis Eiropā – Honda e – Vācijas prestižajā ikgadējā gada balvas konkursā ir nosaukts par “Vācijas Gada auto 2021”, kļūstot par pirmo japāņu zīmola automobili, kurš saņēmis šo godalgu. Automobilis uzvarēja arī kategorijā “Jaunā enerģija”.

Tā ir jaunākā godalga prestižo atzinību sērijā, kas piešķirta Honda e kopš tā izlaišanas 2020. gada pavasarī, ieskaitot Red Dot Design Awards galveno godu.

Par Vācijas gada auto balvu piešķiršanu lemj vācu vadošo automobiļu žurnālistu žūrija. Ekspertu grupa testē un vērtē jaunākos automobiļus, sarindojot tos pēc to lietojamības, braukšanas īpašībām, tirgus atbilstības un inovāciju līmeņa. Piecu kategoriju – kompaktauto, premium klases, luksusa klases, jaunās enerģijas un veiktspējas – uzvarētāji pēc tam sacenšas viens pret otru, lai izlemtu vispārējo uzvarētāju.

“Honda e kļūšana par pirmo japāņu automobili, kuram piešķirts Vācijas Gada auto tituls, ir liels gods, un mēs par to esam ārkārtīgi lepni,” saka Katsuhisa Okuda, Honda Motor Europe vadītājs un prezidents. “Klientu un plašsaziņas līdzekļu reakcija uz Honda e kopš pirmās tā atklāšanas dienas ir bijusi ļoti pozitīva. Honda e ir lielisks produkta piemērs ar unikālu dizainu, aprīkots ar vismodernākajām tehnoloģijām un uzlabotu inteliģento savienojamību, lai īpašnieki būtu savienoti ar savu ikdienas dzīvi. Mēs esam ļoti pateicīgi par šo balvu.”

“Honda e pārstāv jauna veida mobilitāti, kur automobilim ir galvenā loma, veidojot “nemanāmu saikni” starp dažādiem dzīves aspektiem,”  komentē Tomofumi Ičinose, Honda e lielo projektu līderis.

“Honda e tika izstrādāts arī kā labākais pilsētas automobilis, atbildot uz vides jautājumiem, īpaši pilsētu teritorijās. Honda e izstrāde bija liels izaicinājums, tomēr tajā pašā laikā bija jautri iedomāties skaistāku un gaišāku nākotni, kurā arī Honda e spēlē savu lomu. Komandas locekļi un es priecājamies saņemt šo balvu – atzinību, ka šī automobiļa vīzija ir vērtīga.”

Šī jaunākā Honda e piešķirtā godalga seko ievērojamiem panākumiem un atzinībai visā Eiropā. Lielbritānijā Honda e triumfēja Autocar “Lielbritānijas labākais auto 2020” balvas kategorijā “Labākā auto tehnoloģija”, un nesen “News International Motor Awards 2020” to atzina par “Gada pilsētas/mazo automobili”.

Vācijā Honda e Vācijas Gada auto titulam ir pievienojusi arī EuroCarBody 2020 balvu no “Automotive Circle” – tikai dažus mēnešus pēc divu prestižu Red Dot balvu saņemšanas par izcilu dizainu, tostarp labākos apbalvojumus “Labākais no labākajiem 2020”. Kopš tā laika Honda e ir izstādīta pasaulē atzītajā Red Dot dizaina muzejā Esenē, Vācijā.

Beļģijā Honda pilsētas elektriskais supermini ir nominēts “Autogid Magazine” balvai kategorijā “Mazais EV”, kā arī pretendē uz “Ungārijas Gada auto” titulu pēc tam, kad pērn tika nosaukts par Vezess.hu “Visaizraujošāko jaunumu/Jauno auto”. Vēl citur Eiropā Honda e ir nominēta Spānijas “Axel Springer Motor Awards” kategorijā “mazie automobiļi”, un Itālijā tā nominēta Quattroruote “Gada auto” titulam. Tikmēr Dānijā automobilis ir iekļauts Dānijas Gada auto 2021. gada sarakstā, un arī Igaunijā Honda e ir iekļauta Igaunijas Gada auto 2021. gada sarakstā.

Honda e tika izlaista šā gada sākumā, un tas ir svarīgs modelis, īstenojot Honda apņemšanos līdz 2022. gadam elektrificēt 100% Eiropas galvenos modeļus. Nosakot jaunus standartus mūsdienu automobiļu dizainam un modernai e-mobilitātei, Honda e ir izstrādāts bez kompromisiem, koncentrējoties uz funkcionalitāti un lietojamību. Tam ir nevainojams, elegants un mūsdienīgs izskats, vismodernākās tehnoloģijas un uzlabota inteliģentā savienojamība, lai īpašnieki būtu sinhronizēti ar savu ikdienas dzīvi.

OFICIĀLAIS HONDA DĪLERIS UN SERVISS

Testa brauciens
Pieteikties servisam