CIVIC atzīmē 50 gadu jubileju

13. jūlijs, 2022 Ziņas

Šogad Honda atzīmē 50 gadu jubileju ikoniskajam Civic modelim. Kopš 1972. gada, kad tas pirmo reizi nonāca tirdzniecībā, 170 pasaules valstīs ir pārdoti vairāk nekā 27.5 miljoni Civic modeļi. Iekāpjot sestajā desmitgadē, ar 11 paaudzes modeļa atklāšanu Civic turpina iezīmēt jaunus etalonus automobiļu sfērā, un tā ilgstošā popularitāte ir apliecinājums Honda inženieru novatoriskajam darbam pēdējā pusgadsimta laikā. Katras jaunās paaudzes modelis ir ieviesis jaunu dizaina evolūciju, progresīvas tehnoloģijas un veiktspējas rādītājus, vienlaikus saglabājot tādas pašas īpašības kā tā priekštecim: ietilpību, komfortu un ekonomiju.

1972 – 1979: Civic ikvienam

Aprīkots ar revolucionāru Compound Vortex Controlled Combustion (CVCC) dzinēju, Civic kļuva par pirmo transportlīdzekli, kas atbilda 1970. gada “Clean Air Act” visstingrākajiem emisiju noteikumiem, kas visā pasaulē noteica nākotnes emisiju standartu autobūves nozarē. Pirmās paaudze Civic pirmo reizi tika ražots “Suzuka” rūpnīcā, Japānā un ražošanas apjomi pirmajos četros gados sasniedza 1 miljonu vienību.

Iekšā 80ajos: Civic kļūst pieaudzis

1979. gadā otrās paaudzes Civic ieradās kopā ar uzlabotu 1,3 litru CVCC-II dzinēju, kas nodrošināja vienmērīgāku jaudu un bija vēl ekonomiskāks. Modeļu klāsts tika paplašināts arī ar 1,5 litru sedanu, hečbeku un pikapu. Aprīkojuma izvēlei tika piedāvāti arī modeļi ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Trešās paaudzes Civic ieradās 1983. gadā ar plašāku garenbāzi, izteiktākām virsbūves līnijām un tehnoloģijām, kas ņemtas vērā vadītāju un pasažieru vajadzības.

1987 – 2000: jauni kvalitātes un veiktspējas standarti

1987. gadā ceturtās paaudzes Civic iepazīstināja ar jaunu dzinēju, kas aprīkoti ar VTEC (Variable Valve Timing) vārstu un Lift Electronic Control sistēmu, sniedza vēl lielāku jaudu un uzlabotu degvielas ekonomiju, saņemot vairākus starptautiskus apbalvojumus.

Jau drīzumā, 1991. gadā sekoja piektās paaudzes Civic, debitējot ar smalkāku, sportiskāku un aerodinamisku virsbūvi – vienlaikus saglabājot ikdienas funkcionalitāti, kurai auto bija kļuvis par sinonīmu. Sestā paaudze tika izstrādāta, lai radītu augstāku vērtību savā segmentā. 1990. gados mazāks degvielas patēriņš un citi videi draudzīgie pasākumi kļuva ļoti nozīmīgāki. Tādējādi šim modelim bija jauns VTEC dzinējs, un tas pirmo reizi bija aprīkots ar CVT automātisku pārnesumkārbu.

2001 – 2021: millennium paaudzes Civic

Septītā paaudzes Civic ieradās 2000. gadā un kļuva par pirmo Civic, kas 2001. gadā piedāvāja hibrīdtehnoloģiju.

Šis Civic izcēlās ar  īpašu augstu degvielas ekonomiju starp 5 vietīgajiem benzīna automobiļiem visā pasaulē – 29,5km/l.

Astotās paaudzes hečbeks ieradās 2005. gadā ar futūrisku stilu priekš Eiropas tirgiem, izteiktu priekšējo režģi un sportiskiem akcentiem,  ieskaitot izplūdes caurules, kas padarīja to par vienu no pamanāmākiem automobiļiem uz ceļa. Tā bija arī pirmā Civic paaudze, kurā bija Honda “Magic Seats”, kur aizmugurējo sēdekļus varēja pacelt, lai salonu pārveidotu vēl ietilpīgāku.

Devītās paaudzes Civic piedzīvoja papildu uzlabojumus, lai nodrošinātu savā klasē vadošo efektivitāti. Ar pārskatītu 1.6 DTEC dzinēju automobilis ieguva Ginesa pasaules rekorda titulu par “Zemākais degvielas patēriņš” visu segmentu automobiļu kategorijā. 24 valstīs veiktajos testos, nobraucot 13 498 km lielu attālumu, Civic vidējais degvielas patēriņš uz 100 km bija tikai 2.82 litri.

Pilnībā pārveidotā 10. paaudze ieradās 2015. gadā ar divu VTEC TURBO dzinēju izvēli un pirmo reizi piedāvāja uzlabotas drošības funkcijas un vadītāja palīgsistēmu Honda SENSING. Izstrādāts uz stingrākas šasijas un ar lielāku dinamisko veiktspēju, tas nodrošināja perfektu platformu 2017. gada Civic Type R, kas noteica jaunas jaudas robežas hečbekiem. Automobilis izcēlās ar labu vadāmību, tūlītēju reakciju, lielu maksimālo ātrumu, stabilitāti un izcilu apstāšanās jaudu. Līdz ar to 2017. gada aprīlī Vācijas leģendārajā Nirburgringas trasē tika uzstādīti jauna apļa laiku rekordi R tipa automobiļiem ar priekšējo riteņu piedziņu.

2022: Jaunā Civic ēra

Balstoties uz 50 gadu modeļa pastāvēšanu, 11. Civic paaudze apvieno dinamisku veiktspēju un efektivitāti ar uzlabotu interjera komforta līmeni, vizuālo pievilcību un lietošanas ērtumu. Tas lepojas ar zīmola daudzkārt godalgoto e:HEV hibrīda sistēmu, piedāvājot aizraujošu dinamiku un veiktspēju ar iespaidīgu ekonomiju un efektivitāti.

Jaunais Civic tirdzniecībā Latvijā gaidāms 2022. gada nogalē.

OFICIĀLAIS HONDA DĪLERIS UN SERVISS

Testa brauciens
Pieteikties servisam
 

DARBA LAIKA IZMAIŅAS


K. Ulmaņa gatvē 123, Mārupē
1. maijā 8:00 - 20:00
2.-3. maijā 8:00 - 20:00 
4. maijā - SLĒGTS
6. maijā 8:00 - 20:00 


Siguldas šosejā 2, Berģos
1 maijā - SLĒGTS
2.-3. maijā 9:00 - 18:00
4. maijā - SLĒGTS
6. maijā - SLĒGTS

Priecīgus svētkus! 
close-link